Onafhankelijk en nauwkeurig

Met het E-Trias Transitiemanager platform stellen we gemeenten, haar bewoners en partners in staat om wijkgericht een onafhankelijk, nauwkeurig, schaalbaar energiebespaaradvies te genereren in een persoonlijk Woondossier.

Het vertrekpunt is juiste data met als basis bouwkundige feiten. Geen fictieve situaties en berekeningen, maar exacte data en gegevens.

Het E-Trias platform is nl. ontwikkeld op basis van een bouwfysische methode ontwikkeld door wetenschappers. (PHPP) De “Nederlandse” doorvertaling daarvan is: nearly Zero Energy Building (nZEB)

Hierdoor geven we bewoners inzage in de staat van de woning en de mogelijke verbeterroutes via een toepasbaar advies. Bovendien leveren wij alle benodigde data voor monitoring, rapportage en besluitvorming.

Zo is er zekerheid dat de uitvoering van de actielijnen goed past in de structuur van de Transitievisie Warmte en de Wijkuitvoeringsplannen.

 
02b.png

PassiefHuis PlanningsPakket (PHPP)

Het PHPP bestaat ruim 30 jaar en wordt doorontwikkeld door het Passive House Institute. Dit instituut doet uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aan gebouwen en is een ervaren koploper in energieneutraal bouwen.

Hiermee is het mogelijk om de energiebalans integraal door te rekenen en waardoor we de energieprestatie van een gebouw nauwkeurig kunnen voorspellen.

Doordat bouwfysica en installatietechniek integraal in de berekeningen worden meegenomen, kan de economisch meest voordelige route naar een aardgasvrije, comfortabele en gezonde woning berekend worden.

Hierdoor worden onnodig dikke isolatiepakketten of te zwaar gedimensioneerde installaties voorkomen waardoor een serieuze kostenreductie mogelijk is voor de bewoner.

 

Direct advies

Gemeenten, energieloketten en het bedrijven kunnen op grote schaal bewoners aanschrijven en activeren om de eerste stappen te zetten op de weg naar aardgasvrij wonen.

Na aanmelden ontvangt de bewoner direct advies over de te realiseren energiebesparing. Vervolgens wordt de bewoner uitgenodigd om het advies te verfijnen door het beantwoorden van vragen.

De bewoner ziet de nauwkeurigheid van het advies groeien. De vragenlijst past zich aan op de actuele eigenschappen van de woning en de wensen van de bewoner. Vragen over de kruipruimte worden bijvoorbeeld pas gesteld als de bewoner daarover interesse heeft getoond.

Ons energiebespaaradvies rekent exact uit in welke mate een maatregel moet worden uitgevoerd, bijvoorbeeld over hoeveel zonnepanelen nodig zijn, welke warmtepomp bijdraagt aan het verduurzamingsplan of wat de benodigde Rc- of U-waarde is. Onze software is de ALLES-IN-ÉÉN, ONLINE OPLOSSING.